Logo Restaria Zuid

GOUD VOOR EIGENGEMAAKTESPECIALITEITEN VAN RESTARIA ZUID


Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Albert en Patricia Kuil van Restaria Zuid in Groningen kregen vandaag als eerste in de regio drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke specialiteiten.

In de keuken bij Restaria Zuid maakt Jan de Vries als ambachtsman al 40 jaar diverse specialiteiten. De laatste jaren daarbij ondersteund door Patricia Doyer,Marry Burgering en Mark Enting.

De drie huisgemaakte producten die met een ‘gouden gevolg’ zijn gekeurd waren:

Huisgemaakte Rundvleeskroket

“Bij de keuring was de jury vol lof over deze heerlijke lekkernij. Een mooie dunne krokante korst en een stevige vleesragout maakt deze kroket uniek. Van mooi rundvlees wordt eerst een smaakvolle bouillon gemaakt. Samen met andere ingrediënten en smaakstoffen vormen deze de basis voor deze heerlijke kroket.”

Huisgemaakte Mayonaise

“Deze huisgemaakte mayonaise is om je vingers bij af te likken, aldus de jury. Heerlijk romig, zacht en ietwat zoetig van smaak. Door de gebruikte ingrediënten en bereidingswijze heeft deze mayonaise een duidelijke eigen identiteit. Op frietjes of bij snacks is deze mayonaise een ware traktatie!”

Huisgemaakte Eierbal

“Deze eierbal bestaat uit een perfect gekookt smaakvol eitje omgeven met een mooi laagje smeuïge en goed op smaak gebrachte kerrieragout en heeft een mooie dunne krokante korst. Het eitje, de ragout en de paneerlaag zijn mooi met elkaar in balans. Je proeft dat dit product met zorg wordt gemaakt!”

De oorkondes

Voor alle drie de producten kreeg Restaria Zuid oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar gemaakt kan worden bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van ambachtelijk vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kunnen klanten doorsurfen naar een website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven.

Elk professioneel frituurbedrijf kan door het Nederlands Frituurcentrum maximaal 3 producten jaarlijks laten keuren. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

Kijk voor alle voorwaarden en bijzonderheden op: www.frituurcentrum.nl/activiteiten/productkeuringen

Wilt u meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact op met Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum, 040-7200900