Logo Restaria Zuid

Met goud bekroond

Datum: 14-3-2017

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Albert en Patricia Kuil van Restaria Zuid in Groningen kregen vandaag als eerste in de regio drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke specialiteiten.

In de keuken bij Restaria Zuid maakt Jan de Vries als ambachtsman al 40 jaar diverse specialiteiten. De laatste jaren daarbij ondersteund door Patricia Doyer,Marry Burgering en Mark Enting.

De drie huisgemaakte producten die met een ‘gouden gevolg’ zijn gekeurd waren:

Huisgemaakte Rundvleeskroket

“Bij de keuring was de jury vol lof over deze heerlijke lekkernij. Een mooie dunne krokante korst en een stevige vleesragout maakt deze kroket uniek. Van mooi rundvlees wordt eerst een smaakvolle bouillon gemaakt. Samen met andere ingrediënten en smaakstoffen vormen deze de basis voor deze heerlijke kroket.”

Huisgemaakte Mayonaise

“Deze huisgemaakte mayonaise is om je vingers bij af te likken, aldus de jury. Heerlijk romig, zacht en ietwat zoetig van smaak. Door de gebruikte ingrediënten en bereidingswijze heeft deze mayonaise een duidelijke eigen identiteit. Op frietjes of bij snacks is deze mayonaise een ware traktatie!”

Huisgemaakte Eierbal

“Deze eierbal bestaat uit een perfect gekookt smaakvol eitje omgeven met een mooi laagje smeuïge en goed op smaak gebrachte kerrieragout en heeft een mooie dunne krokante korst. Het eitje, de ragout en de paneerlaag zijn mooi met elkaar in balans. Je proeft dat dit product met zorg wordt gemaakt!”

Lees hier meer!